bagrunn 01

bagrunn 01
bakgrunn 01

mandag 25. mai 2015

iPad: kort innføring i tankekart-programmet iThoughts

I undervisningen er det mange ganger vi bruker tankekart, både som lærer og elev. Med iThoughts får du mange fine muligheter til å lage digitale tankekart til ulik bruk. Nederst i denne artikkelen ligger det en femminutters video som gir deg en kort innføring i dette programmet. Filmen er dessverre litt kornet på nett, men legger du godvilja til så kan det hende du får noe ut av den allikevel.


Bruksområder:
Som lærer eller elev kan man bruke tankekart til så mye, her er noen eksempler:
- oppstart av tema: man kan lage tankekart sammen med elevene og få frem forkunnskapene deres felles på tavla. Med et digitalt tankekart har man mulighet til å stadig legge til mer informasjon, skjule undernivåer, forandre utseende og mye annet. Man kan også ta frem tankekartet underveis i temaet og legge til mer informasjon.
- presentasjonsform: man kan ha mål, kriterier og oversikt over undervisningsstoffet man skal gjennom i en undervisningsøkt og forflytte seg rundt, eller man kan bruke det som et alternativ til vanlig PowerPoint/KeyNote. Dersom elevene har små oppgaver der de skal presentere et tema for noen andre, gjerne i små grupper, er iThoughts en glimrende mulighet for å lage notater.
- organisere hva man vet: dette kan man gjøre underveis i et tema, enten felles i klassen, i små grupper eller individuelt. Mange liker å få stikkord til et tema på en mer oversiktlig måte, så man kan se hvordan ting henger sammen.

Med iThoughts har du mulighet til å lenke ut eksternt, lage små tekstdokumenter i bakgrunnen og sette inn aktuelle bilder. I videoen under kommer jeg innpå noen av funksjonene, men langt fra alt. Prøv programmet selv - hvordan vil du bruke dette til å gi økt læring?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar