bagrunn 01

bagrunn 01
bakgrunn 01

onsdag 22. november 2017

LEGO i klasserommet

Barndommen min handlet i stor grad om å bygge LEGO, enten fra oppskrift eller på frihånd. Med noen kilo klosser og en god slump fantasi kunne jeg gjenskape de utroligste ting eller aller helst nye fantasikonstruksjoner. Via videreutdanning i engelsk ved HSN forrige skoleår fikk jeg presentert en måte å bruke dette fantastiske leketøyet i klasserommet jeg ønsket å teste ut selv - det var klart for en aktivitet der vi jobbet med det taktile, muntlige og skriftlige ferdigheter med LEGO!


Elevene ble delt i par som fikk hver sin identiske pose med omtrent ti LEGO-klosser. Oppgaven var ganske enkelt formulert: med utdelte LEGO-klosser skulle elevene lage en figur med minimum fem klosser, samtidig skulle de lage en oppskrift på engelsk uten tegninger og bilder. All prat foregikk på engelsk.

Dette fikk de femten minutter til å fullføre, etterpå tok de  bilde av figuren sin som fasit og vi byttet oppskrifter mellom gruppene. Ut fra disse bygde en annen gruppe figuren deres og vi kunne til slutt sammenligne figurene med originalen.

Her fikk vi jobbet med flere ferdigheter i engelskfaget samtidig:
- skriftlige ferdigheter: elevene måtte skrive konkrete og nøyaktige instruksjoner med særlig vekt på preposisjoner
- muntlige ferdigheter: elevene kommuniserte med hverandre på engelsk. De måtte diskutere hva de skulle skrive og hvordan figuren deres skulle se ut. Ettersom de jobbet i par, var det en tryggere kontekst for alle og alle ble aktivisert

Dette viste seg å være en veldig motiverende oppgave elevene likte godt. Alle gruppene jobbet godt og lagde en oppskrift andre elever klarte å bruke.

5 kommentarer:

 1. Det der var nesten genialt! Jeg er stadig på jakt etter sånt, så tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig å dele! Det var via videreutdanning i engelsk forrige skoleår at jeg først så dette opplegget, så jeg har ikke funnet det opp selv.

   Slett
 2. Denne oppgaven låner jeg! Så gøy! Tusen takk for at du delte :-)

  SvarSlett