bagrunn 01

bagrunn 01
bakgrunn 01

tirsdag 12. september 2017

Programmering med Pyton del 2

Uke 36 fikk vi startet opp så smått med Python på programmeringsgruppa vår (kan leses om her), så i dag var det tid for å gå videre. Med besøk av Per-Morten, som tar mastergrad i Applied Computer Science, lå alt til rette for en god økt. Fra før har han Bachelor-grad var i spillprogrammering og har flere års erfaring innen koding.

Per-Morten hadde forberedt et lite spill elevene skulle programmere der man starter med 30 Hit Points og skal slå en fiende som har 20. Trykker man tasten 1, gjør man 1 i skade, trykker man tasten 2 gjør man 2 i skade. Trykker man noe som helst annet, mottar man skade.

Dette var et veldig enkelt opplegg som Per-Morten tok oss gjennom steg for steg. Vi ble fortrolige med if-premisser, input og output, elif og hva oppsett med innrykk hadde å si for programmering med Python. Med sakte progresjon og ett element av gangen kunne elevene henge med og forstå sammenhengene.

Nå har elevene jobbet med flere av punktene fra læreplanen og tatt noen steg mot å forstå grunnleggende elementer av slik programmering. Veien videre nå kan være at de skal utvide programmet sitt og legge til nye elementer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar