bagrunn 01

bagrunn 01
bakgrunn 01

tirsdag 13. oktober 2015

Showbie - more than meets the eye!

Showbie er et veldig enkelt program som egentlig er laget for innleveringer. Som lærer oppretter du "klasser", her er det vanlig med en ny klasse for hvert fag. I hver klasse får du en kode elevene kan skrive inn på sin egen iPad, og vips - så er de med. Helt utrolig simpelt!Ved å trykke på "+" får man opp en
meny med hva en kan legge til
I et fag/klasse oppretter man en ny "oppgave" når en vil gjøre noe. Da lager Showbie en mappe til hver elev der kun lærer og den enkelte elev har tilgang. I tilllegg får lærer noe som heter "delt mappe". Det man legger her kommer automatisk inn i mappen til hver enkelt elev.

I mappene kan lærer og elever laste opp arbeid fra iPaden eller bruke interne verktøy til å lage notater. Dersom elevene laster opp skriveoppgaver som pdf, kan man også kommentere rett i oppgaven.

Hva mer kan det brukes til?
Oppgave er lagt inn i "delt mappe" som
en kommentar. Man kan fint differensiere og
legge ulike oppgaver til den enkelte elev i stedet.
Dette blir mer enn en innleveringsmappe, her kan man ordne fagstoff for temaer uavhengig av
filtype! Det er noe jeg har savnet på iPaden lenge. Med mulighet for både talenotat og kommentar kan man lett gi beskjeder eller lese inn lydfiler. Det er også enkelt å dele bilder fra kamerarullen, noe jeg er veldig glad for. Jeg tar stadig vekk bilde av tavla, nå kan jeg enkelt dele det ved å laste det opp i Showbie.

Showbie kan også åpnes i nettleseren via my.showbie.com, så man kan fint legge inn arbeid fra Mac eller PC også. Dersom elevene skriver noe for hånd, kan de jo ta bilde med iPaden og levere inn, så vi trenger ikke å erstatte blyanten og papiret 100 % hvis vi ikke vil.

Hvilke utfordringer er det?
Utfordringen er å holde orden og vite hvor mye man skal legge inn i en mappe. Etter litt jobbing med et tema nå ser vi i klassen min at det begynner å bli mange filer. En av elevene kom med en god idé til oss: i stedet for å ha en egen fil for tekst, en annen for lydopptak og en tredje for kommentar, kan man legge lydinnlesing rett i en tekstfil - så lenge den ligger som pdf eller vanlig bilde.

En annen ting er at alt legger seg kronologisk med det nyeste øverst. Dette kan virke rotete på oss som er vant til å navne filer  med nummer for å få dem organisert fortløpende, men det er ikke sikkert elevene opplever dette som noe problem i det hele tatt.

Dessverre har jeg ikke klart å flytte filer mellom ulike mapper, denne funksjonen håper jeg kommer etterhvert. Jeg håper også på å kunne gi nytt navn til talenotat.

Forslag til oppgave:
Denne uken skal elevene lese inn et eventyr som talenotat. Vi har lagt med et innlest eksempel de kan høre på. Den samme oppgaven skal vi gjennomføre i engelsk også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar