bagrunn 01

bagrunn 01
bakgrunn 01

mandag 5. september 2016

Lydsymboler i Book Creator

Her er en enkel måte for å lage lydsymboler i Book Creator. I stedet for at lydsymbolet er det man trykker på, kan man enkelt sette inn et bilde. Du kan for eksempel ha flagg for ulike språk, eller et bilde av deg selv som lærer, her må man bruke fantasien og tilpasse det til boka du lager og de som skal bruke den.

1: les inn lyden du skal bruke og finn frem bildet du vil at man skal trykke på. Tilpass bildet så det er omtrent likt i størrelse som lydsymbolet. La bildet være aktivt og velg "Move back to front". Her kan du la bildet ligge bakerst.


2: flytt lydsymbolet over bildet. Dersom det ikke kommer til syne, må du inn og justere om det er bilde eller lydfil som ligger øverst

3: Ha lydikonet aktivt, velg "i" og trykk på "Invisilbe i iBooks. Ved lesing synes ikke symbolet lenger og leserne tror de trykker på bildet for å få lyd.

Tips til bruk
Det kan være greit å ha for eksempel flagg som små bilder i bøker som skal ha lydfiler på flere språk. Det kan være lurt å da lage en bok som er en "mal" du kopierer. Ved nye sider er det enklest å kopiere en side du har laget med tilpassede bilder, så slipper du å gjøre det flere ganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar