bagrunn 01

bagrunn 01
bakgrunn 01

søndag 14. juni 2015

Læring med animasjon

Fredag var vi så heldige at vi fikk prøvd ut animasjon på iPad med Bente Aasheim. Hun er veldig opptatt av animasjon som metode, du kan lese mer om hennes arbeid her. Det er helt utrolig hva man kan få til av læring når man lar elevene få bruke sine kreative sider.
"På havets bunn"
Deltakere på Kongsberg norsksenter har tidligere denne uken laget animasjonsfilmer om barnearbeid som ble vist på kinoen i forbindelse med en utstilling om temaet. Bildene i utstillingen er tatt av den anerkjent fotografen Larry C. Price og er å finne på Bergverksmuseet i Kongsberg frem til 22. desember 2015. Utstillingen heter "Gullets mørke side", du kan lese om den her.

Vi var bare innom en kort tur og testet animasjonsutstyret litt, allikevel kom de kreative ferdighetene
Moro med plastelina!
raskt frem. Her var det papp og plastelina som ble til levende figurer i programmet iStop Motion. Programmet er veldig enkelt i bruk, Bente brukte under fem minutter på å forklare oss hva vi
skulle gjøre. Hun har laget noen flotte kasser der man legger iPaden i et spor, så tar man ett og ett bilde av gangen mens man flytter på figurene eller deler av dem. Til slutt kan man lese inn lyd og legge til effekter, før man eksporterer filmen til kamerarullen for å bruke den videre.

Men slike arbeidsmåter kan man virkelig la elevene lage et arbeid de husker og man trenger ikke være noen teknisk guru for å få det til selv! Filmene kan man jo etterpå bruke i iBooks man laer i Book Creator - eller ha dem som en del av en presetnasjon i Keynote - her er det bare fantasien som
setter grenser. Hva med å gi klassen en oppgave å lage en animasjon som reklamefilm for et politisk parti til høsten? Det er et arbeid de vil huske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar