bagrunn 01

bagrunn 01
bakgrunn 01

søndag 7. juni 2015

Learningapps.org - glitrende nettsted for å lage små tester

Med e-bøker har man mange muligheter - når en kan kombinere lyd, bilde, video og tekst er det bare fantasien som setter grenser. I tillegg kan man lenke opp til steder på Internett med hyperlenker. På kurs med RIKT ble jeg introdusert for nettstedet learningapps.org, her kan man lage små prøver av ulike slag.
E-bok med lenke til spørsmål i Learningapps.
Jeg bruker dette nettstedet til å lage spørsmål elevene kan svare på etter å ha lest en liten tekst. Da kan de sjekke om de har fått med seg hovedinnholdet og får umiddelbar feedback om de har svart riktig eller galt. De har lest om et emne, kanskje sett en video og kan følge en lenke til noen spørsmål om dette. Læreren formulerer spørsmålene selv, så her kan man tilpasse dem til sine elever. Jeg lager rett og slett en liten tekstboks med grønn farge og setter inn en lenke til "prøven" i e-bøkene mine. Man kan også legge lenken i andre digitale verktøy, dette er ikke forbeholdt iPad og e-bøker alene.
Siden som møter deg når du har logget inn.

For å bruke nettstedet må du opprette en brukerkonto du logger deg inn med. På nettstedet kan du også finne andre prøver som andre har laget med "browse apps". Disse kan du også lenke opp, dette er en fin mulighet
Prøve om afrikansk geografi.
for deling! Kanskje er det noen andre som har laget en flott prøve om det emnet du trenger. Her er det delt inn i flere kategorier, så en må bare gjøre seg kjent med det som er av innhold her og bruke det man liker. Personlig liker jeg ofte å lage tingene selv i stedet for å bruke lang tid på å finne noe noen andre har laget som kanskje passer meg, men det er vel smak og behag. Jeg har brukt "multiple choice" og "word grid" så langt, du kan prøve deg frem og se hva du liker best selv.

Denne siden gir deg ikke muligheter til å se hva elevene svarer på lik linje som en del andre apper gjør, men den fungerer altså slik at elevene får umiddelbar feedback. Den er med andre ord nyttig for å oppsummere for elevene, dersom du stiller de rette spørsmålene. Ønsker du å bruke det som et prøveverktøy, er det andre løsninger du bør se etter.

For å kopiere lenken til testen du har laget, går du i feltet "Fullscreen-Link" nederst og kopierer
nettadressen som står her. Denne kan du legge til i din e-bok, på klassens Facebookside, skolens LMS eller et annet nyttig sted. Lykke til med å lage prøver!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar