bagrunn 01

bagrunn 01
bakgrunn 01

søndag 1. mai 2016

Å lage lenkesamling til Showbie med KeyNote

I klasserommet bruker jeg Showbie til det meste av distribusjon av materiell og liknende til elevene. Vanligvis har jeg delt lenker ved å skrive dem i kommentarfelt, men dette kan fort bli rotete. Dessuten, hva hvis jeg har mange lenker? Svaret fant jeg i en app jeg allerede kjenner godt - KeyNote!I KeyNote kan man lett legge til elementer, for eksempel bilder. Disse kan man gjøre klikkbare og la dem lede til en lenke på internett. Ved eksport av KeyNoten til Showbie, kan man velg pdf som

format og da virker fortsatt lenkene. Ganske så enkelt!

Jeg har funnet noen grammatikkoppgaver og laget noen selv på siden learningapps.org (kan leses om her) og deretter har jeg ganske enkelt tatt screenshot av siden. Hvert bilde har jeg klippet til og lagt til lenke på inne i KeyNote. Tilslutt har jeg lagt på et lite tekstfelt med en beskrivelse av oppgaven. Deretter har jeg eksportert KeyNoten til Showbie som pdf og elevene får opp en klikkbar side med oppgaver.

Dette kan brukes på flere måter. Da vi leste et utdrag fra Robinson Crusoe, hadde jeg laget små oppgaver til hver side. I stedet for å legge lenkene til små bilder, brukte jeg tekst med samme funksjon. Etter å ha lest en side, måtte de gå gjennom en del spørsmål. Svarte de riktig fikk de en løsningsbokstav de skulle føre inn i et felt. Til slutt ville de ende opp med løsningsordet "Fredag".

I engelsk og norsk har jeg brukt det for å lenke opp samling med grammatikkoppgaver. Det gjør det også lettere for en selv som lærer å holde styr på nettressurser en har laget selv eller som en har funnet.

Hva vil du lenke opp? Kanskje ressurser til et tema? Mulighetene er mange, det er bare å bruke fantasien. Lykke til!

2 kommentarer:

  1. Glimrende tips! Kan jeg få dele denne på Lillehammer kommunes iPadblogg: https://ipadilillehammerskolen.wordpress.com/ ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tilbakemelding! Kjør på og del, det er bare flott!

      Slett